Modele epice in romanul interbelic concluzii

Romanul romanesc ISI largeste tematica, El cuprinzand Medii sociale diferite si problematici mai complexe. Un an de referinta pentru saracia romanesc este 1920, cand apare ion a lui Liviu Rebreanu. In saracia interbelic se continua inspiratia Rurala prin preamarim lui Sadoveanu, si Rebreanu, Dar PE Trepte valorice superioare si cu modalitati specifice. Acum Apar romanele citadine en soins cadrul de desfasurare al actiunii este Orasul Modern. Modelul narativ obiectiv este configurations de Opera unor Scriitori ca Balzac, Tolstoi si Dickens. Romanul interbelic cunoaste si alte orientari cum este CEA Lirica in Opera lui Ionel Teodoreanu, estetizanta si Simbolica la Mateiu Caragiale, memorialista la Constantin Stere si Fantastica la Mircea Eliade. In perioada interbelica romancierii experimenteaza tehnici multi ALE romanului Modern. Astfel avem tendinta de revenire la modelele traditionale precum cel balzacien pe care George Calinescu il foloseste dans Enigma otiliei. El considéra Absolut necesar dezvoltarea romanului romanesc PE Linia studiului caracterului. Romanul se incheie cu Lupta de la Vaslui, unde Stefan a obtinut o Victorie stralucita impotriva puhoiului tucesc condus de Sultanul Mehmed El Fatih. Stefan II Plange PE Eroii Care au pierit in Lupta, intre Care se Numara si batranul comis Manole par-Negru, Simion jder, Caliman si fiul sau, Samoila. Anii interbelici se caracterizeaza in literatura romana printr-o remarcabila dezvoltare a romanului Care in scurt timp atinge Decker approximation European. Perioada interbelica a romanului este o perioada de efervescenta spirituala nemaiintalnitǎ in Cultura noastrǎ.

Viata Culturala cunoaste infaptuiri stralucite, multe dintre ele cu Ecou mondial. Niciodata literatura romana n-a de l`intr-o singura perioada atatia reprezentanti ilustrii (Sadoveanu, Arghezi, Rebreanu, Balga, G. Calinescu, Camil Petrescu), niciodata n-a trait o mai aprinsa dispozitie la contestarea valorilor. Tabloul activitatii scriitoricesti prezinta, prin urmare, o Mare varietate si complexitate, inregistrandu-se dintr-o tesatura deasa de Lumini si umbre puternice. Saracia subiectiv a fost numit si roman de Analiza, Proustian romain, roman psihologic, saracia analytiques autobiografic, roman al intériitatii. El reprezinta CEA de-a doua Mare orientare a prozei interbelice. Modelul narativ al anlizei psihologice este impus PE plan European de saracia in cautarea timpului pierdut de Marcel Proust. Romanul este o espèce a genului Epic, in proza, de mari dimensiuni, cu o actiune complexa, desfasurata PE mai multe planuri personnes pressées, organiser prin alternanta sau inlantuire, cu o Intriga ampla si Complicata. Personajele numeroase, de diverse tipologii, Dar bine individualizate, sunt angrenate in conflictuer puternice, iar structura narativa realista profileaza o imagine consistenta si profunda a vietii.

Principalul mod de expunere este naratide, iar personajele se contureaza direct, prin descriere, si indirect, prin propriile fapte, ganduri, Vorbe, cu ajutorul dialogului, Al monologului Interior si al introspectiei auctoriale. o Romanul mitique, initiatique. Metaromanul. Antiromanul romanul « enigna otiliei » intruneste spiritul clasic balzacian, Cu Elemente de factura Romantica si cu trasaturi puternice ALE romanului Modern, réaliste si obiectiv prin introspectia si luciditatea analiziei psihologice un personajelor, DIN Care se desprind psihologii derutante (Otilia), dégradari psihice ca alienarea, senilitatea (Simion), consécuintele ereditatii, constituindu-se intr-o creatie fondamentala a literaturii romane. PPT pentru Prezentare Clasica a tipurilor de roman in perioada interbelica Aria tematica a romanului interbelic se largeste substantiel, dupa ce Rebreanu fondamentase stilul obiectiv, saracia-Fresca prin « ion », ntemeindu-se saracia de evocare istorica prin Mihail Sadoveanu, trecnd DIN Lumea Satului, n CEA a orasului. FormeLe Epice traditionale coexista cu tehnici artistice moderne (Marcel Proust); se abordeaza si se afirma saracia de Analiza psihologica-Camil Petrescu, Hortensia papadat-bengescu, saracia evolund astfel de la formule obiectiva spre CEA subiectivista.

Non classéPermalink

Comments are closed.